Level-5 wil mogelijk weer buiten Japan gaan werken

Level-5 wil mogelijk weer buiten Japan gaan werken

Level-5, bekend van Ni No Kuni en Professor Layton, wil mogelijk weer buiten Japan gaan opereren.

Dat blijkt uit een vacature van het bedrijf (via TheGamer). De ontwikkelstudio heeft zich de afgelopen jaren vooral op de Japanse markt gericht. Daar lijkt nu een eind aan te komen. "Met de recente globalisatie van de game-industrie zijn we om de bedrijfsschaal te kunnen maximaliseren op zoek naar mensen die actief Level-5-ip's kunnen ontwikkelen, niet alleen in Japan, maar ook op globale schaal", luidt de tekst bij de vacature.

In 2020 kwam naar buiten dat Level-5 geen games meer zou uitbrengen buiten Japan. Bronnen van Gamesindustry.biz vernamen dat. Destijds begonnen zowel Level-5 International America en verwante studio Level-5 Abby met afschalen.

Level-5 werd in 1998 opgericht in Japan en is bekend van games als Professor Layton, Yo-Kai Watch, Inazuma Eleven en Ni No Kuni. Momenteel werkt het bedrijf aan Inazuma Eleven: Victory Road of Heroes. Die game moet dit jaar uitkomen op PlayStation 4, Nintendo Switch, Android en iOS. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Maak alsjeblieft weer een action JRPG. Dark Chronicle, Rogue Galaxy en Ni No Kuni 1+2 waren allemaal top. Heb een paar weken geleden Ni No Kuni 2 op de Switch nog uitgespeeld. Ik mis de Level-5 JRPG

0
test

Waarom gingen ze beperken voor 1 land? De spellen die worden genoemd zijn toch ook veel gespeeld in andere landen. Heb best veel van de games gespeeld. Heb wel zin in iets nieuws van dit bedrijf. Vergeet nooit toen Ni No kuni uit kwam en hoe hoog dat spel werd beoordeeld. Veel plezier aan dat en het vervolg gehad

0

Aanbevolen voor jou