De Japanse ontwikkelaar Level-5, bekend van games als Dark Chronicle, Jeanne d'Arc en Rogue Galaxy, heeft op een persconferentie in Tokio bekend gemaakt dat het werkt aan een RPG waarin voetbal centraal staat. Deze originele game zou zich al in een vergevorderd stadium bevinden en wordt ontwikkeld voor de Nintendo DS.

Het spel draagt in Japan de naam Inazuma Eleven en draait aanvankelijk om het samenstellen van een elftal, waarbij je in een stad mensen voor je team kunt recruteren. Niet iedereen zal zomaar bij je team willen, soms zul je een aantal opdrachten moeten vervullen om ze aan je zijde te krijgen. Waarschijnlijk geldt daar het credo: hoe beter de speler, hoe lastiger om hem in te lijven.

Eenmaal je een elftal op poten hebt, kun je een wedstrijd aan gaan met andere teams. Ook aan dat stadium van het spel kun je actief deelnemen. Niet door de spelers rechtstreeks te besturen, maar door ze tactische aanwijzingen te geven en cruciale beslissingen voor ze te maken. Of en wanneer Inazuma Eleven naar Europa komt, is nog niet bekend.