Lek in Rift gedicht na tip van hacker | Gamer.nl

Lek in Rift gedicht na tip van hacker | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hartsman bedankt de hacker en zegt dat er via dit lek geen persoonlijke informatie van gebruikers is uitgelekt. Desalniettemin benadrukt Hartman dat het gevaar dat dit wel gebeurt nooit geweken is. "Accountbeveiliging blijft een probleem door de continue aanvallen vanuit andere bronnen. Het is belangrijk te onthouden dat hoewel we dit lek snel gevonden en gedicht hebben, er altijd hackers en botnets actief zijn die account en wachtwoordcombinaties [in Rift] uitproberen van  eerder gehackte websites en games."

"Dat gebeurt nu ook. Die aanvallen zijn er continue sinds de game is gelanceerd", vervolgt Hartman. "Het enige dat verandert is hoeveel honderden computers op een willekeurig moment je account proberen binnen te komen, waar ze vandaan komen en hoeveel er in slagen. We blokkeren ze wanneer ze worden gedetecteerd, maar het feit dat ze botnets gebruiken (gehackte PC's over de hele wereld) betekent dat we dit voor altijd in de gaten moeten blijven houden." De accounts van een procent van Rift-spelers heeft problemen hiermee ondervonden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou