Leipzig Games Convention sluit zijn deuren | Gamer.nl

Leipzig Games Convention sluit zijn deuren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De dag is gekomen waarop Games Convention Online vaarwel moet zeggen. Ondanks de geweldige ondersteuning gedurende de laatste twee jaar is het ons niet gelukt om GCO een stevig, financieel fundament te geven." Volgens de organisatie is enkel een goed, innovatief idee hebben niet genoeg geweest om een economisch succesvolle beurs en congres te starten.

2008

In 2008 koos de bond achter de Leipzig Games Convention, de Bundesverband Interaktive Unterhaltung oftware, om zich te richten op de GamesCom in Keulen. Volgens de bond was de hoofdreden dat de beurs in 2008 enkel een groei van één procent kende vanwege het tekort aan hotels en andere slaapplekken voor journalisten en bezoekers. De Leipzig Games Convention probeerde daarna verder te gaan onder de naam Games Convention Online met een beurs voor casual games. Dit is het eerste jaar sinds 2002 dat er geen Games Convention-beurs in Leipzig zal plaatsvinden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou