Nu de E3 ons in zijn oude vorm verlaten heeft, springen de opvolgers als paddestoelen uit de grond. De belangrijkste hiervan is zonder twijfel de Games Convention in Leipzig. Deze beurs, die afgelopen keer een enorm succes was met meer dan 150.000 bezoekers, lijkt  de plaats in te gaan nemen van de E3, mede doordat gewone bezoekers  ook een kaartje kunnen kopen.

Aangezien de mensen van de GC ook doorhebben dat er een grote lege plaats op te vullen is, hebben ze besloten om uit te breiden. Dit zal niet gebeuren in ons eigen Europa, maar in Azië. De organisator van de GC in Leipzig zal samen met CEMS in Azië een groot event gaan opstellen in Singapore. Aldaar zullen ongeveer 105,000 bezoekers en 200 standhouders te verwachten zijn. Dit event zal plaatsvinden op 7  tot  9    september  2007.

Ook is de datum bekend gemaakt  waarop de  volgende Leipzig Games Convention gehouden zal worden. Dit  zal op 22  tot 26 augustus 2007 zijn, op dezelfde  locatie als afgelopen keer:  De Leipzig Messe te Leipzig.