Leidse gamestudio slachtoffer van fraude op Kickstarter | Gamer.nl

Leidse gamestudio slachtoffer van fraude op Kickstarter | Gamer.nl

Het beslissende gedeelte van het bedrag dat de Leidse gamestudio 2Awesome Studio verzameld had voor zijn Kickstarter-game Dimension Drive bleek afkomstig te zijn van een fraudeur.

De 30,000 euro die de studio moest binnen halen bleek drie uur voor het project afliep binnen te zijn. Een gebruiker zegde de laatste 7000 euro toe. Een half uur voor het aflopen van het Kickstarter-project bleek het geld echter frauduleus te zijn.

“Dat was een troll. Die stelen of vervalsen een creditcard. Het gebeurt vaker - net als bij andere methoden van online betalen - maar niet heel veel. Het is echt heel zuur dat het net gebeurt in de laatste fase van een campagne”, zegt Simon Douw crowdfundingexpert.

Het team achter de gamestudio reageerde verslagen. "Iemand heeft gespeeld met onze dromen", zegt David Jiménez, die samen met Alejandro Santiago begon aan de ontwikkeling. Beide zijn ruimtetechnici bij ESTEC, Dimension Drive is een uit de hand gelopen hobbyproject. "We hebben het geld nodig om hen te betalen," laat Jiménez weten.

Jiménez heeft contact opgenomen met Kickstarter of ze hun campagne mi chien mogen verlengen. "We hebben nog geen reactie. Na die grote donatie stopten andere mensen ook met geven. Wie weet of we het anders hadden gehaald. We gaan toch proberen in 2015 de game uit te brengen. Mi chien starten we wel een nieuwe campagne."

Dimension Drive
Dimension Drive is een tekenfilmachtige shoot’em up dat zich afspeelt in de ruimte. De game zou gebruik maken van een uniek teleportatiemechanisme waardoor spelers op twee plekken tegelijk kunnen vechten. De game mixt hectische schietactie met verdedigen en snel puzzelwerk. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou