Nieuws
Cyberpunk 2077

Leidinggevenden CD Projekt Red ontvangen forse bonussen

Cyberpunk 2077 heeft het bedrijf geen windeieren gelegd

Geschreven door Michel Musters op
De leidinggevenden van Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gaan dit jaar forse bonussen ontvangen, ondanks de veelbewogen lancering van de game.

Volgens een reportage van Jason Schreier op Bloomberg ontvangen CEO's Marcin Iwinski en Adam Kicinski ieder ongeveer 6,3 miljoen dollar als een bonus. Cyberpunk 2077-regisseur Adam Badowski zou 4,2 miljoen dollar ontvangen. 

De cijfers zouden zijn gebaseerd op de netto verdiensten van het bedrijf in 2020, die volgens schatting rond de 562 miljoen dollar liggen. Een groot gedeelte van dat bedrag komt van de verkoop van Cyberpunk 2077, al helpt de verkoop van andere games van het bedrijf, zoals The Witcher 3: Wild Hunt, ook mee.

Er zou volgens een woordvoerder van CD Projekt Red in totaal zo'n 29,8 miljoen dollar aan bonussen worden verdeeld over 865 werknemers, met een gemiddelde van 34.000 dollar per werknemer. Zo'n twintig procent van de jaarlijkse winst zou namelijk voor bonussen gebruikt worden.

Cyberpunk 2077 werd op lancering geplaagd door bugs en glitches. Het spel werd zelfs van de PlayStation Store gehaald. Inmiddels wordt er achter de schermen hard gewerkt aan diverse updates om de game beter te laten draaien - een aantal zijn er al verschenen. 

cyberpunk 2077

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Battlefield bevat mogelijk dynamische weersomstandigheden Switch- en Xbox One-versies Fall Guys uitgesteld
1

Reacties op: Leidinggevenden CD Projekt Red ontvangen forse bonussen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 1 mei 2021 18:27
    Leuke bonus, ben benieuwd hoeveel loonbelasting men in Polen moet betalen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.