Lego The Lord of the Rings en The Hobbit-games niet meer digitaal verkrijgbaar

Lego The Lord of the Rings en The Hobbit-games niet meer digitaal verkrijgbaar

Lego The Lord of the Rings en Lego The Hobbit zijn niet meer in digitale winkels verkrijgbaar.

De games waren onlangs nog gratis te downloaden via de Humble Store, maar nu zijn ze nergens meer digitaal te koop. Dit geldt voor alle platforms. Hoewel een officiële reden niet is gegeven, heeft het waarschijnlijk te maken met licenties die zijn verlopen.

Beide games zijn ontwikkeld door Traveller's Tales. Lego The Lord of the Rings verscheen in 2012 en Lego The Hobbit in 2014. Reddit- gebruiker SuperMoonky ontdekte het feit dat de games niet meer gekocht kunnen worden. Het moet als het goed is nog wel mogelijk zijn (en blijven) om de games te downloaden wanneer de games al eerder zijn aangeschaft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vraag me af of dat invloed heeft gehad om ze gratis beschikbaar te maken. Wel mooie zet dan (heb ze toen ook opgepikt op humble bundle :)).

0
test

Daarom heb ik games liever fysiek dan digitaal.

0

@bigds9fan Dit.

0
test

@bigds9fan De games blijven beschikbaar voor wie ze eerder aangeschaft heeft. Nieuwkomers vissen achter het net, net zoals fysieke games uitverkocht kunnen raken.

0

@Ghost en jij denkt dat die servers voor de rest van hun leven blijven draaien, 10-20 jaar na releasedate ?

0
test

@bigds9fan Eens! Dit is een van de voortekenen waar we over 5-10 jaar de vruchten van gaan plukken. Ik heb het mij wel eens afgevraagd, wat als Steam ermee stopt, gewoon "what if" dan kan je gedag zeggen tegen al je digitale aankopen. Wat als MS en Sony over 10 jaar zeggen: alle 2013-2020 games zijn vanaf heden niet meer downloadbaar wegens verlopen rechten (kijk bijvoorbeeld naar Alan Wake). Dan ben je (het recht waar je voor betaald hebt) kwijt. Ik vrees dat veel games in de toekomst niet meer speelbaar zijn, games als Destiny en The Division, die volledig online nodig hebben om speelbaar te zijn, of neem World of Warcraft. Wat als de servers sluiten omdat het minder lucratief wordt. Zeg maar dag tegen je 200+ uren spelen, mounts, pets, exotics, legendaries, progressie. Het is de formule waar EA steeds meer naartoe werkt (door te kiezen voor een service model) en Ubisoft ziet er ook wel toekomst in. Games zullen in de toekomst geen product meer zijn zoals een boek, maar een service die je bij de gratie van, mag spelen. Treurig.

0

@Krytuun De tegenstanders van fysieke games, en voorvechters van de digitale toekomst zijn nou niet echt de personen die in het algemeen om hun rechten als consument geven. Of om hun games.

0

Aanbevolen voor jou