De eerste trailer toont de gameplay, waarin spelers worden verdeeld in teams van vampieren en mensen. Vampieren vallen vooral aan van dichtbij, terwijl mensen wapens en andere apparatuur gebruiken om vampieren van veraf te doden. Beide teams hebben verschillende klassen en items die ontgrendeld kunnen worden.

De game komt naar Steam en wordt ontwikkeld door Psyonix. "We zijn erg gepassioneerd als het aankomt op team-based multiplayergames. Toen Square Enix ons benaderde om mee te helpen aan het maken van Nosgoth, wilde we graag onze ervaringen bij het meewerken aan games zoals Bulletstorm, Gears of War, Mass Effect 3 en Unreal Tournament 2004 gebruiken om iets unieks in het multiplayergenre te leveren." Geïnteresseerden kunnen zich via de officiële website aanmelden voor een gesloten bèta.

Eerder dit jaar lekten er beelden van een onafgemaakte Legacy of Kain-game genaamd Dead Sun uit. Het project werd geannuleerd, maar hieruit ontstond wel de free-to-play game Nosgoth. Square Enix bevestigde toen dat er geen singleplayergame in de maak was gebaseerd op de Legacy of Kain-franchise.