Scrabble is al sinds jaar en dag een populair gezelsschapspel waarmee vele spelers, van jong tot oud, onder het genot van een borrelhapje en een, al dan niet alcoholhoudend, drankje, gezellige avonden mee beleven in huiselijke of vriendschappelijke kring.

Tijden veranderen echter en heden ten dage is het niet meer zo gebruikelijk als weleer, om tezamen met buurt of kennisen, elkander te verenigden in de woon- of verblijfskamer en de spelenkast te openen om daaruit spelen te halen als Mens-Erger-Je-Niet, Pim-Pam-Pet en het eerder reeds aangehaalde Scrabble.

Daarom besloot het uit het verre Frankrijk afkomstige Ubisoft, om Scrabble om te zetten naar de moderne vorm van de typmachine, welke verbonden door een groot net van draden, de spelers in staat stelt partijtjes met elkaar te spelen, op vele kilometers afstand. Het woordenboek kan eveneens in de boekenkast blijven staan, want het spel zelf kent een uitgebreide woordenlijst waarmee je subiet na het leggen van je woord, ten gehore krijgt of dit woord al dan niet toegestaan is.

Vorig jaar verscheen er reeds een 2004-versie van dit baanbrekende gezelschapsspel, doch met de 2005 versie welke in oktober bij de winkel in uw regio te verkrijgen is, zorgen extra mogelijkheden wederom voor, zoals men dat in het vrijgegeven persbericht in mooi Engels verwoordt, 'an updated experience for the whole family'. Daar valt weinig aan toe te voegen, dachten wij zo!