Left 4 Dead 2 twee miljoen keer verkocht in twee weken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Left 4 Dead 2 is goed uit de startblokken gekomen met sterke ondersteuning bij winkeliers en goede recensies van de pers", meldt Doug Lombardi, onderdirecteur van de marketingafdeling bij Valve. Lombardi meldt ook dat het spel al door één miljoen Xbox Live Gold-leden online gespeeld is. Cijfers van de PC-versie zijn niet bekendgemaakt.

Kritiek

De eerste Left 4 Dead verscheen een jaar geleden en Valve beloofde die titel lang te ondersteunen met downloadbare content. Toen het bedrijf Left 4 Dead 2 aankondigde, kreeg het bedrijf echter veel te kritiek te verduren. Volgens de criticasters kwam de opvolger veel te snel.Een grote groep gamers riep daarom op tot het boycotten van het tweede deel. Valve loste dit probleem op door de leiders van de protestgroep uit te nodigen op haar kantoor en te laten zien dat Left 4 Dead 2 niet zomaar een snelle opvolger is en dat er nog steeds wordt gewerkt aan het verbeteren van het eerste deel. Na het bezoek werd de boycot beëindigd.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou