Nintendo zoekt andere doelgroepen voor hun games. Dat ze daar succesvol in zijn bewijst de Japanse uitgever/ontwikkelaar met Dr. Kawashima's Braintraining. Maar nu we allemaal een scherper brein hebben, kunnen mensen als Paul Verhoeven en Henny Huisman hun lol op, want Nintendo brengt English Trainer op 13 oktober naar Europa.

Op geheel innovatieve wijze leer je Engels schrijven en praten. En met een subtitel als "Leer spelenderwijs Engels", moet het voor bovenstaande celebreties toch eens tijd worden wat aan hun belabberde Engels te doen.

De game wordt uitgebracht in Duits -> Engels, Frans -> Engels, Spaans ->Engels, Italiaans -> Engels en natuurlijk Nederlands -> Engels. Ben je dus niet bijzonder sterk op het Engelse vlak, dan is het zeker de moeite waard om even een oogje in het zeil te houden.

Of er in de toekomst nog andere talen aan de lineup worden toegevoegd zal waarschijnlijk afhangen van het succes van English Trainer.

In Japan is English Trainer een waar succes, jammer genoeg zullen teksten als het hierbovenstaande dan wellicht tot het verleden behoren.