Nieuws
gebarentaal

Vr-ruimte voor slechthorende biedt gebarenstaallessen

'Onze visie is om de barrières tussen de horende- en dove cultuur te verbreken'

Geschreven door Dagmar De Groot op
Vr-chat wordt door heel veel spelers gebruikt om te socializen en kan een leuke plek zijn voor conversaties. Helping Hands gebruikt vr om een gemeenschap op te bouwen van slechthorende spelers en mensen die gebarentaal willen leren.

Technologie kan mensen dichterbij brengen, dit is hier een heel goed voorbeeld van: YouTuber Syrmor gaat in gesprek met slechthorende spelers in vr, waarin zij praten over hun levenservaringen. Deze video linkt ook weer terug aan een document waarin het doel van Helping Hands staat omschreven.

Helping Hands wil een gemeenschap creëren binnen vr voor slechthorenden en mensen die graag gebarentaal willen leren. De gemeenschap was in eerste instantie gecreëerd als een manier om slechthorende vr-spelers samen te brengen in 2018, maar is later doorgegroeid naar een leeromgeving voor anderen die erin geïnteresseerd zijn.

Hun visie wordt als volgt omschreven: “Onze visie is om de barrières tussen de horende- en dove cultuur te verbreken. Door blootstelling aan verschillende culturen via internet te hebben (in het bijzonder via virtual reality) verbinden we mensen met verschillende achtergronden, waardoor we een beter begrip van elkaar krijgen.”

Een vr-systeem is niet per se nodig; mensen die het niet hebben kunnen ook Discord gebruiken om deel te nemen. Ook zijn er wekelijkse Amerikaanse en Koreaanse gebarenstaallessen, deze lessen worden gegeven door mensen die de taal volledig beheersen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Slingeren met Mjolnir in nieuwe Valhall-trailer Sony vraagt patent aan voor mogelijke PlayStation 5-controller
1

Reacties op: Vr-ruimte voor slechthorende biedt gebarenstaallessen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    TheToweler

    • 18 november 2019 16:39
    Elke week verzorgd ''Quentin'' bij onze VrChurch gebarentaal voor de slechthorende die onze diensten willen bijwonen in VrChat. Super leuk om hem hier op gamer.nl voorbij te zien komen! Oculus is bezig met een update voor de Oculus Quest die zorgt voor handtracking waardoor het zeer toegankelijk wordt voor iedereen. Goede ontwikkelingen!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.