'Leegloop bij Ubisoft had impact op game-ontwikkeling'

'Leegloop bij Ubisoft had impact op game-ontwikkeling'

Een rapportage van techplatform Axios geeft inzicht in een 'leegloop' bij Ubisoft in 2021.

Uit interviews met 'een dozijn' huidige en voormalige werknemers blijkt veel ontwikkelaars het bedrijf verlieten wegens 'lage lonen', 'een grote hoeveelheid andere werkgerelateerde kansen', 'frustraties betreffende de creatieve richting van het bedrijf' en 'ongemak over Ubisofts aanpak van wangedrag'.

In 2021 vertrokken vijf van de meest prominente ontwikkelaars van Far Cry 6 en twaalf van het in 2020 verschenen Assassin's Creed Valhalla. Ook vertrokken er in de afgelopen zes maanden minstens zestig medewerkers bij Ubisoft Toronto of Montreal.

Volgens twee ontwikkelaars zou het vertrek een negatieve invloed hebben op de ontwikkeling van games. Sommigen zouden de afgelopen anderhalf jaar daarnaast 'The Great Exodus' noemen.

In een interview met Axios beaamt Ubisoft dat het percentage dat het bedrijf verlaat - 12 procent - inderdaad hoger is dan gebruikelijk. Het bedrijf zegt echter sinds april 2600 nieuwe werknemers te hebben aangenomen. Ook geeft het aan vanaf november de lonen van Canadese werknemers met minstens vijf procent te hebben verhoogd.

Ubisoft ligt sinds 2020 onder vuur wegens verschillende aanklachten van wangedrag en seksuele intimidatie. Ondanks het vertrek van verschillende managers zegt actiegroep A Better Ubisoft, gevormd door huidige en voormalige werknemers om een betere werkomgeving te bewerkstelligen, nog steeds weinig vertrouwen te hebben in de samenstelling van het huidige leiderschap.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Iemand zeker het kopieerapparaat meegenomen.

0
test

@Roy36NL Dan moet het een oud kopieerapparaat zijn want tegenwoordig maken die perfecte kopieen en Valhalla was allesbehalve een goede Oddesey kopie.

0

@bigds9fan hahah ja

0

Ik denk dat Yves zelf maar moet gaan programmeren anders liggen die games sowieso voor de kerst niet in de winkel. Ik zie het nog wel gebeuren dat de aandeelhouders Yves aan de kant zetten vanwege dit wanbeleid

0

Aanbevolen voor jou