Leeftijdsclassificatie Starfield wijst op in-game drugsgebruik

Leeftijdsclassificatie Starfield wijst op in-game drugsgebruik

Starfield is in Australië van een leeftijdsclassificatie voorzien. Daaruit blijkt dat spelers in de game drugs kunnen gebruiken.

Australië is vergeleken met de meeste landen relatief strict wat betreft het geven van leeftijdsclassificaties. Starfield heeft nu alvast een 'Restricted'-classificatie gekregen, wat betekent dat de game in Australië alleen door mensen van 18 jaar of ouder gespeeld mag worden.

Er worden diverse elementen uit de game vermeld die deze classificatie verklaren. Zo zou er geweld en schunnige taal in de game zitten. Ook is er naakt te zien. De hoofdreden voor de Restricted-classificatie lijkt echter "interactief drugsgebruik" te zijn. 

De precieze wijze waarop spelers in Starfield drugs gebruiken is niet bekend, maar eerdere games van Bethesda hebben dit onderwerp ook aangekaart. Zo kan men in Fallout 4 ook drugs gebruiken en zelfs verslaafd raken. In Skyrim wordt Skooma als een drugs gebruikt. Fallout 3 werd in eerste instantie zelfs verbannen uit Australië vanwege de 'chems' in de game.

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Starfield op 6 september uitkomt op Xbox Series X en S en pc. Op 11 juni wordt er een 'Starfield Direct' uitgezonden na de Xbox Showcase.

Starfield

Starfield kopen?

Kopen voor Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Sorry maar dit vind ik echt een flauwekul artikel. Speculeren over wel of geen drugsgebruik in een game vanwege een bepaalde leeftijdsclassificatie, dat gaat toch nergens over.

0
test

Ik heb Fallout 4 nog doorlopen met de laagste intelligentie, hoge luck, hoge strength en constant strak van de chems. Grappig hoe dit nog best wat invloed had op gesprekken en gebeurtenissen. In alle Bethesda games zit wel zo'n soort systeem, denk dat dit ook gewoon vergelijkbaar is.

0

Aanbevolen voor jou