Eerder dit jaar werd gespeculeerd dat Oculus VR een naar buiten gerichte camera voor de Oculus Rift ontwikkeld,e waarmee handen getraceerd worden, zodat dit als input geldt voor VR-games. Het motion-tracking bedrijf Leap Motion is hen echter een stap voor en onthult een sensor, genaamd Leap, die nauwkeurig handbesturingen vastlegt en op de Oculus Rift bevestigd kan worden. De kit is vanaf nu verkrijgbaar. De VR-ontwikkelaars mount kost vijftien euro.

Leap heeft een breder blikveld dan de huidige HMD's, waardoor de handen ook worden geregistreerd wanneer deze buiten het scherm van de Oculus Rift bewegen. In onderstaande video is Leap in actie te zien.

Daarnaast werkt het bedrijf aan een nieuw prototype genaamd Dragonfly, die next-gen 'mega-sensors' bevat, kleur en infrarood afbeeldt en een nog groter blikveld. "Met next-generation 'mega-sensors' als deze kan een Leap Motion-apparaat letterlijk je ogen worden in de digitale en fysieke wereld - waardoor je naadloos tussen beide werelden kunt overschakelen", meldt Leap Motion's David Holz. Wanneer Dragonfly op de markt op is niet bekend.