Nieuws
League of Legends

League of Legends verbannen in Iran en Syrië

Door 'Amerikaanse wetten en reglementen'

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
League of Legends is voor onbepaalde tijd verbannen in Iran en Syrië. Dit is mogelijk het gevolg van de spanningen tussen de Verenigde Staten en de twee landen.

Inwoners van Iran en Syrië hebben sinds vandaag geen toegang meer tot League of Legends. De populaire MOBA is namelijk verbannen in de twee landen door de Verenigde Staten. Ook spelers die geld hebben uitgegeven aan het spel, kunnen voor onbepaalde tijd niet meer bij hun account.

"Door Amerikaanse wetten en reglementen is League of Legends momenteel niet toegankelijk in jouw land. Deze restricties zijn opgelegd door de Amerikaanse overheid", is het bericht dat spelers uit Iran en Syrië nu te zien krijgen wanneer ze League of Legends opstarten. Het bericht zegt wel de spelers graag terug te zien, wanneer de restricties worden opgeheven.

De keuze van de Amerikaanse overheid om League of Legends te verbannen in Iran en Syrië, heeft mogelijk te maken met de stijgende spanningen tussen de landen. De Verenigde Staten heeft namelijk alle handel met Iran verboden, wat ook invloed heeft op het spelen van games van Amerikaanse uitgevers in het land.

Totdat het verbod op League of Legends wordt opgeheven, kan het spel nog worden gespeeld in Iran en Syrië door middel van een VPN. Hoelang de verbanning in werking blijft, is niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hoofdverhaal Borderlands 3 duurt ongeveer 35 uur F1 2019 gaat voor een lagere klasse
5

Reacties op: League of Legends verbannen in Iran en Syrië

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Leshrac

  • 24 juni 2019 14:12
  Het lijkt me echt heel sterk dat het alleen voor LOL geldt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Millman7

  • 24 juni 2019 14:37
  @Leshrac wat gaming betreft tot nu toe wel degelijk. Enige spel dat tot nu toe gebant is daar!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 24 juni 2019 19:40
  En dit allemaal omdat het gewone volk zo dom is om op Trump te stemmen.
  Walgelijk altijd; die normale "beschaafde" burger met z'n veel te grote bek.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fifa

  • 25 juni 2019 13:27
  @oropher Dom? Ik heb ook op Trump gestemd omdat ik wil dat Amerika,Amerika blijft. Dus de immigranten tegenhouden. Zou Nederland ook moeten doen want nu ik hier één maand op vakantie ben sinds 2011 ben ik geschrokken van de Islamisering in Nederland. Vrouwen uitschelden voor Kankerhoer vinden ze zeer normaal in de grote steden. Ik ben blij dat ik inmiddels Amerikaan ben want de Nederlanders accepteren alles van andere landen,de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog,Nu weer het neerhalen van de MH17 door de Russen. Wij Amerikanen hadden de daders al in ons land berecht. Nederland heeft ze nog steeds niet opgepakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 25 juni 2019 14:20
  @Fifa Sorry ik zonede uit na je statement dat je op Trump hebt gestemd. Ik kan begrijpen dat de gemiddelde Amerikaan zo misgeinformeerd is dat hij/zij overweegt op die clown te stemmen vanwege een gebrek aan kennis als het gaat om de rest van de wereld. Vooral met de vreselijk slechte staat van journalistiek in de VS zoals bv FOX.

  Maar jij als voormalige Nederlander zou toch echt beter moeten weten. Alhoewel ik niet geheel zeker bent dat je aan het trollen bent vanwege je opmerking over Duitsers. Dat of je bent gewoon heel erg out of touch met de realiteit.

  Ik ben blij dat ik inmiddels Amerikaan ben want de Nederlanders accepteren alles van andere landen,de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog,Nu weer het neerhalen van de MH17 door de Russen.
  Wat had Nederland dan volgens jou moeten doen 'met de Duitsers'?

  Wij Amerikanen hadden de daders al in ons land berecht. Nederland heeft ze nog steeds niet opgepakt.
  ………………………………..
  We praten hier niet over een winkeldief die je in de kraag grijpt, het gaat hier om een militair sterke dictatuur met een nucleair arsenaal en het op 3-4 na grootste leger van de wereld.

  Als we ook maar enige hoop willen hebben de daders in handen te krijgen is een blok van landen met een economische boycot van Rusland de enige manier. We hebben geen verdere VS Trump cowboy antics nodig.

  Na George W. Bush Jr. en zijn Guantanamo Bay, waarin zo'n beetje alle mensenrechten zoals gestipuleerd in de conventie van Geneve zijn geschonden, heb ik wel even genoeg van de Amerikanen en hun 'geweldige rechtssysteem'.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.