League of Legends-spelers verbannen voor verklappen Avengers: Endgame

League of Legends-spelers verbannen voor verklappen Avengers: Endgame

League of Legends-spelers die de gebeurtenissen in Avengers: Endgame verklappen, kunnen gestraft worden met een verbanning van drie dagen. De maatregel zorgt ook voor veel discussie.

Vorige week debuteerde Avengers: Endgame in de bioscopen. De superheldenfilm van Marvel Studios heeft maar liefst 1,2 miljard dollar opgeleverd in het eerste weekend en ligt op schema om Avatar te passeren als best verdienende film ooit. Veel spelers die Endgame nog niet hebben gezien zijn nu echter slachtoffer geworden van mensen die de film verklappen door middel van de chatfunctie in games.

League of Legends heeft besloten om in te grijpen tegen de mensen die de gebeurtenissen in Avengers: Endgame verklappen aan andere spelers in het spel. Reddit-gebruiker Laptop-Guy plaatste een afbeelding van zijn mailcontact met de spelersondersteuning van League of Legends, waarin te zien is dat hij drie dagen is verbannen uit het spel voor het praten over Endgame. Het verklappen van de film wordt omschreven als "niet cool" en "verstorend gedrag". In hetzelfde bericht bevestigen ook andere spelers dat ze zijn verbannen om dezelfde reden.

Waar spelers van veel games vragen om straffen voor mensen die Avengers: Endgame met opzet verklappen, zorgt de maatregel in League of Legends ook voor veel discussie. De vraag is nu namelijk of het verklappen van elke film of serie in games gestraft moet worden, of dat dit alleen geldt moet gelden voor de grote, bekende films en series. In het geval van de tweede optie, moet vervolgens worden bepaald welke films of series wél of niet populair genoeg worden bevonden.

Ook in Fortnite is Avengers: Endgame het gesprek van de dag, maar dan om een andere reden. Het is nu namelijk mogelijk om als Thanos of als een van de Avengers-helden te spelen in de tijdelijke Endgame-spelmodus.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Die discussie zoals hier boven beschreven vind ik een beetje raar. Endgame zal een van de best bezochte films aller tijden worden en daarmee staat vast dat heel veel mensen het belangrijk vinden om niet geconfronteerd te worden met spoilers. Dan is het behoorlijk flauw om enkele dagen (of uren zelfs) nadat de film uit is, met one-liners het plezier van anderen te verpesten. Sneue types die dat doen moet je inderdaad verbannen. En dan hoef je niet direct een heel boek van regels hieromtrent te schrijven.

0

@Hiss Wat mij heel erg irriteert zijn de types die overal spoilers plaatsen, puur omdat de film zo populair is. Ik snap dat superhelden films niet heel verschillend zijn, maar laten we het niet voor elkaar verpesten.

0
test

@Hiss Het is natuurlijk onzin om het dan alleen bij Endgame te doen. En daar zit het punt. Het zijn degene die endgame nog niet hebben gezien die vinden dat dit bestraft moet worden, maar vaak spoilen ze zelf over andere films/series ook gewoon. En waar leg je de grens van hoe lang je moet wachten tot je er over mag praten? Ik ga de film pas waarschijnlijk kijken op bluray want ik voorlopig geen tijd om naar de bios te gaan, dus IK vind dat NIEMAND er over mag praten tot de film al een paar maanden op bluray uit is. Of wacht, nee, tot die pas gewoon op tv is geweest... Ik zal je alvast het einde verklappen... Thanos wordt verslagen en er zijn weer enkele superhelden meer dood....... (PS. ik heb de film niet gezien, zelfs de vorige nog niet, en ik heb er ook nog niemand over gehoord, dus het 'verklappen' is puur gebaseerd op mijn ervaring met dit soort films).

0
test

Het is onmogelijk te zien wie de film wel of niet gezien heeft. Wie hem nog wilt zien en wie het geen reet uit maakt. Ik snap beide kanten van het verhaal wel. Als jij een film, of wat dan ook, erg tof vond wil je dat natuurlijk aan al je vrienden laten weten. Jij bent immers ergens enthousiast over en dat gevoel delen, is een natuurlijk iets. Daarnaast moet je tegelijkertijd voorzichtig zijn, want veel mensen denken te weten dat ook zij dat gaan zijn na het zien/doen van hetzelfde. En om dat sterker te maken, willen ze er van tevoren zo min mogelijk over weten, zodat de conclusie alleen maar groter wordt. Je eigen verwachtingen vergelijken met wat het uiteindelijk geworden is. Ik zou zoiets gewoon niet met vreemden delen. Zeker niet in de hedendaagse tijd, waarin het lijkt dat iedereen overal wel iets kwaads in wilt zien en dus altijd maar boos wordt op alles en iedereen. Dit is gewoon een kwestie van nadenken, opletten en gewoon enige vorm van fatsoen hebben naar elkaar. Dan spreek je er gewoon niet over. Alhoewel ik het wel onzinnig vind voor een ontwikkelaar om te bepalen of jij dit alleen maar zegt of doet om het voor anderen te verpesten.

0
test

@Vogeltje probleem is dus, vanaf wanneer mag je er dan wel over praten? genoeg mensen die em pas kunnen kijken nadat die in de bios is geweest. Is het eerlijk tegenover hun dat ze dan wel de boel verklapt krijgen? Zelfde is bv in de bios zelf, degene die em gezien hebben lopen vaak (zonder na te denken) met hun vrienden de zaal uit en praten er over, geen rekening houdend met mensen die buiten de zaal staan te wachten om naar binnen te mogen.. Zelf heb ik er niet zo'n probleem mee, omdat zeker marvel films zeeeeeeeeeeeeeer voorspelbaar zijn.

0

Aanbevolen voor jou