DotA is een bijzonder populaire gratis modificatie voor Warcraft III, die gemaakt is door communityleden. Vorig jaar nam Valve de toenmalige ontwikkelaar van de mod in dienst en onlangs heeft de ontwikkelaar een aanvraag ingediend om de rechten op de DotA-naam in handen te krijgen. Feak en Mescon, makers van de bekendste versie van DotA, DotA Allstars, proberen nu zelf het merk in handen te krijgen.

"Het idee dat één bedrijf de naam in bezit heeft van iets waar honderden mensen een bijdrage aan hebben geleverd, is verrassend. Ik ben van mening dat de rechten voor de naam DotA sowieso altijd bij de community van de mod moeten blijven, zodat onafhankelijke ontwikkelaars en fans het kunnen aanpassen of spelen, zo vaak als zij willen", aldus Mescon.

Feak geeft aan dat hij aanvankelijk geen intentie had om de naam te registreren, omdat het eigendom aan de community zou moeten toebehoren.

Toen het nieuws naar buiten kwam dat Valve aanspraak maakte op de merknaam DotA, besloot Riot Games namens hem en Steve Mescon een tegenvraag in te dienen. Met de tegenaanvraag wil Riot Games "het werk dat de makers van de DotA-mod verricht hebben beschermen" en daarnaast "het spel en de naam DotA open houden voor de mod-community."

Defense of the Ancients

DotA, of voluit Defense of the Ancients, is een erg populaire Warcraft III-mod. De gameplay van deze mod kenmerkt zich door zowel menselijke als computergestuurde spelers in het speelveld te plaatsen. De computergestuurde tegenstanders zijn daarbij voornamelijk een middel voor de spelers om ervaringspunten te verzamelen.