Dustin Beck, Riots vicepresident of eSports, en Whalen Rozelle, community eSports manager, deden in een interview met PC Gamer uit de doeken hoe ze het derde seizoen van League of Legends willen aanpakken. Eén van de belangrijkste verbeteringen is volgens hen het gebruik van een twee fysieke stadions, een in Los Angeles en een in Keulen. "Daar gaan onze teams wekelijks wedstrijden spelen", aldus Beck.

Deze wekelijkse wedstrijden zijn een andere voorgestelde verbetering. Volgens Beck worden toernooien meestal één keer per maand of één keer in de paar maanden gehouden, maar is een wekelijkse wedstrijd belangrijk om van League of Legends een echte sport te maken.

Vast salaris

Om de wekelijkse wedstrijden mogelijk te maken, moeten professionele spelers een vast salaris ontvangen. "Veel van de teams verhuizen naar Los Angeles en Keulen om dicht in de buurt van gamehuizen te zitten. Het is cool dat het nu een legitiem beroep is voor deze jongens. Ze hoeven zich niet meer druk te maken om het spelen in toernooien en het spelen voor prijzengeld. Deze jongens zitten in de league, ze worden elke week gezien en ze krijgen salarissen die er voor zorgen dat ze zich kunnen richten op het spelen van League of Legends."

Riot heeft het tot slot nog over een goede doorstroom van amateurs naar professionele gamers. Het is volgens de ontwikkelaar belangrijk dat ook de amateurteams prijzengeld hebben om voor de strijden.