Nieuws
Michael Chu

Leadschrijver Overwatch verlaat Blizzard

Michael Chu blijft verhalen schrijven voor de game-industrie

Geschreven door Zoë Bonefaas op
Overwatch-schrijver Michael Chu laat via zijn blog weten dat hij vertrekt bij Blizzard Entertainment. De reden van zijn vertrek is onduidelijk en Blizzard laat weten dat ze hem gaan missen.

Twintig jaar geleden liep Chu voor het eerst Blizzard Entertainment binnen met de droom om de games te maken die hij zelf uren heeft gespeeld: “Ik had het geluk dat ik de verhalen mocht vertellen van deze geweldige universa.”

Daarnaast laat Michael Chu weten dat hij als Aziatische Amerikaan meer verhalen wilde vertellen die mensen met zijn achtergrond lieten zien. “Overwatch gaf de mogelijkheid om een meer inclusieve versie van de wereld tot leven te brengen: een toekomst om voor te vechten." Chu laat vervolgens weten dat hij samen met Blizzard hard heeft gewerkt aan een universum met mensen uit alle hoeken van de wereld.

Overwatch

“Nu ik voor de laatste keer door de deuren van Blizzard loop heb ik nieuwe dromen. Ik wil, door middel van games, verhalen blijven vertellen en werelden blijven bouwen die mensen bij elkaar brengen. Dat is de toekomst waar ik in geloof.” Wat hij precies gaat doen is niet duidelijk.

Na Chu’s aankondiging meldt Blizzard dankbaar te zijn voor Chu en zijn werk: “Zijn aanwezigheid zal worden gemist”. De ontwikkelaar laat weten dat ze niet verwachten dat Chu’s vertrek impact heeft op de plannen voor Overwatch 2: “De ontwikkeling van het spel wordt gedaan door middle van een samenwerking met getalenteerde mensen verspreid over meerdere teams, met een gedeelde toewijding aan de waardes van Overwatch en de visie voor Overwatch 2. Samen werken we aan een episch,verhaal gedreven ervaring voor spelers”.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live vanaf 15 uur: Final Fantasy VII Remake vs. Final Fantasy VII Call of Duty: Warzone heeft zes miljoen spelers binnen 24 uur
1

Reacties op: Leadschrijver Overwatch verlaat Blizzard

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • HalfLife3plz

    • 12 maart 2020 14:52
    Dat zal zo ondertussen wel één van de laatste Blizzard oude garde zijn die er nog werkt/werkte.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.