Lead game designer Apex Legends ontslagen bij Respawn

Lead game designer Apex Legends ontslagen bij Respawn

Apex Legends-lead game designer Daniel Z. Klein is ontslagen bij Respawn Entertainment nadat er vrouwonvriendelijke blogs van hem zijn opgedoken.

Vorige maand doken er blogs op die Klein had geschreven in 2007, waarin hij vrouwen "irrationeel" noemt vanwege "achterlijke chromosomen". In een andere blogpost vergelijkt hij zijn buren met een andere huidskleur met dieren. 

Klein gaf toe dat hij de blogs had geschreven en verontschuldigde zich er voor. "Ik geef volledig toe dat ik deze dingen heb geschreven. Ik schaam me, ben verdrietig en boos op mijn jongere zelf voor het schrijven hiervan. Ik hoop dat het voor zich spreekt dat ik niet meer in deze dingen geloof."

Toen de blogs aan het licht kwamen, vertelde uitgever EA dat men op onderzoek uitging. Inmiddels is Klein ontslagen. Op Twitter laat hij weten dat hij er psychisch onder lijdt, maar dat hij volledig begrijpt dat EA en Respawn hem hebben ontslagen. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

2007 is lang geleden, dus ik was wel benieuwd hoe oud die toen was. Blijkbaar al 27/28, dus het is nou niet bepaald een onhandige opmerking als puber geweest. Buiten dat het allemaal heel erg niet-oke is, ben ik overigens wel benieuwd waarom bepaalde misdaden verjaren, maar dit soort dingen niet. Stel je was vroeger een asshole, maar je hebt vervolgens 10+ jaar besteed aan het actief verbeteren van je leven, kan je dan nooit job-security hebben omdat mensen altijd je digitale fingerprint kunnen terughalen? Overigens schijnt het dat deze specifieke guy sowieso al niet heel geliefd was in de community, maar het zet je wel aan het denken.

0

@WvA ik ben het helemaal met je eens. Het zijn zulke lastige dingen! Ik vind zelf ook dat wij als consumenten hier niet te veel een mening over moeten hebben. Wij weten niet hoe mensen hun leven lijden. Laten wij proberen de kunst los te zien van de kunstenaar. Dan mogen de bedrijven die achter de kunst zitten hun uiterste best doen om de makers een leefbare, gezonde en eerlijk werk situatie te bieden

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Cancel culture isn't real, you guys.

0
test

@Heer Mida Cancel culture is van alle tijden.

0

Aanbevolen voor jou