Lead designer World of Warcraft vertrekt bij Blizzard | Gamer.nl

Lead designer World of Warcraft vertrekt bij Blizzard | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Pardo kwam in 1997 bij Blizzard en was de lead designer van de immens populaire mmo World of Warcraft. "Na 17 jaar bij Blizzard, heb ik na lang nadenken de moeilijke en bitterzoete maar uiteindelijk spannende besli ing gemaakt om het volgende hoofdstuk van mijn leven en carrière in te gaan", aldus Pardo.

Wat Pardo nu gaat doen is nog niet bekend. "Mijn prioriteiten liggen bij het genieten van de zomer met mijn familie, veel games spelen en denken over mijn volgende stappen. De game-industrie is een spannende plek op dit moment, met een alsmaar stijgende intere e voor pc-gaming, nieuwe consoles, mobiele games, en virtual reality dat realiteit wordt. Het is alsof je een lege quest log hebt en voor het eerst in een nieuwe zone komt."

Naast de ontwikkeling van World of Warcraft, heeft Pardo een vinger in de pap gehad bij de ontwikkeling van diverse games van Blizzard, waaronder Starcraft en Diablo. Daarbij heeft hij vaak talent aangenomen die meehielpen aan de ontwikkeling. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou