Lead designer Gwent: The Witcher Card Game vertrekt bij studio | Gamer.nl

Lead designer Gwent: The Witcher Card Game vertrekt bij studio | Gamer.nl

Damien Monnier, de lead designer van het aankomende Gwent: The Witcher Card Game, is weg bij ontwikkelaar CD Projekt Red.

"Vaarwel CD Projekt Red, bedankt voor alle goede herinneringen. Tijd voor nieuwe avonturen", liet de Fransman op Twitter weten. Hij laat aan Eurogamer weten dat hij nog niet weet wat hij gaat doen, maar dat hij wel zoekt naar een spannend project en een "cool bedrijf".


CD Projekt Red laat weten dat Damien onderdeel was van het duo dat het kaartspel Gwent verzon. Dat spel was een onderdeel van de open wereld-adventure The Witcher 3: Wild Hunt. Inmiddels wordt er gewerkt aan een stand-alone versie van de kaartgame. "Het spel wordt nu ontwikkeld door een team dat groter is dan een paar ontwikkelaars, met veel designers. We hebben een precieze route die we voor Gwent uit hebben gestippeld en die is niet veranderd."

Gwent is op dit moment in gesloten bèta speelbaar op pc en Xbox One. Er is geen releasedatum voor de digitale kaartgame bekend. Vermoedelijk komt het spel ergens volgend jaar uit.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou