Lead designer Bizzare naar Sumo Digital | Gamer.nl

Lead designer Bizzare naar Sumo Digital | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Net als Bizarre Creations is het onafhankelijke Sumo Digital gespecialiseerd in racegames. De in het Britse Sheffield gevestigde ontwikkelaar is onder meer bekend van Sega All-Stars Racing, Outrun Online Arcade, F1 2009 voor de Wii en de PlayStation Portable-versie van Split/Second: High Voltage.

Bizzare Creations heeft vorige week vrijdag de deuren gesloten, nadat uitgever Activision geen koper voor de studio kon vinden. Bizarre Creations was onder andere verantwoordelijk voor The Club en Geometry Wars. De meeste bekendheid kreeg het echter als ontwikkelaar van de Project Gotham Racing-serie voor Xbox en Xbox 360. Onder de vlag van Activision ontwikkelde het de actieracegame Blur, die vorig jaar uitkwam. Die game kon rekenen op goede kritieken, maar verkocht minder goed dan verwacht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou