Layout Xbox One-controller binnenkort aan te passen | Gamer.nl

Layout Xbox One-controller binnenkort aan te passen | Gamer.nl

Xbox One-gebruikers kunnen binnenkort zelf kiezen welke functies ze toewijzen aan de knoppen van de Xbox One-controller. Deze mogelijkheid is onderdeel van de nieuwe gebruikersinterface van Microsofts console, die momenteel in gesloten bèta is.

Een van de deelnemers van deze bèta laat weten dat de functie niet exclusief is voor de nieuwe Xbox One Elite-controller, maar voor alle Xbox One-controllers beschikbaar komt. Het is nog niet bekend wanneer de feature uit zal komen.

PlayStation 4-eigenaars kunnen al langer gebruik maken van een vergelijkbare functie. Sinds een softwareupdate in maart kunnen spelers zelf bepalen wat de knoppen van de DualShock 4-controller doen.

Microsoft brengt tegelijk met de lancering van Halo 5: Guardians een nieuwe Xbox One-controller uit: de Xbox One Elite-controller. Deze controller heeft meer knoppen dan een standaard Xbox One-controller. Ook zijn de onderdelen van de controller te verwi elen: zo kunnen gebruikers de vierpuntsdruktoets bijvoorbeeld omwi elen met een thumbstick.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou