Nieuws
LawBreakers

LawBreakers wordt geen free-to-play game

Lanceert deze zomer op Steam

Geschreven door Aida . op

Cliff Bleszinski’s LawBreakers wordt geen free-to-play game meer. Dit heeft Bleszinski bevestigd tijdens het Game Developers Conference-evenement. Daarnaast laat Bleszinski weten dat het spel in de zomer exclusief op Steam verschijnt. 

LawBreakers zou eerst wel worden uitgegeven als free-to-play titel, maar Bleszinski ziet af van het idee. Volgens hem houden veel spelers niet van een free-to-play aanpak, omdat dit kan betekenen dat er een addertje onder het gras zit in de vorm van een pay-to-win model. “We wilden niet dat spelers te maken krijgen met bijvoorbeeld het kopen van in-game energie of met andere louche technieken die nu veel free-to-play titels lijken over te nemen”, zegt Bleszinski. “Veel spelers reageren niet positief op free-to-play, omdat ze denken dat ze belazerd worden.”

Ontwikkelaar Boss Key Productions laat weten dat het free-to-play model de aandacht van de studio veranderde. “Ik denk dat het de ontwikkeling van de game in de weg stond”, zegt art director Tramell Isaac. “We focusten ons op het bedenken van manieren waarmee we geld konden verdienen, terwijl we ons bezig moesten houden met het maken van een goede game.”

LawBreakers krijgt geen volle verkoopprijs van 60 dollar. “Er moet een middenweg zijn tussen louche free-to-play en 60 dollar voor een diskversie op de releasedag”, zegt Bleszinski. Daarnaast krijgt LawBreakers een volwassenere uitstraling, wat eerder past bij een game voor 18 jaar en ouder. “Omdat we steeds worden vergeleken met de huidige stroom van kleurrijke shooters, besloten we dat we moesten opvallen”, zegt Bleszinski.

Boss Key Productions bevestigt daarnaast dat LawBreakers exclusief wordt uitgegeven op Steam, zodat mensen geen nieuwe account hoeven aan te maken. De game staat op dit moment niet gepland voor andere platformen. Boss Key Productions laat hierover weten dat 'niemand weet wat de toekomst brengt'.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Releasedatum en trailer voor Star Wars: Battlefront-dlc Outer Rim Xcom 2-dlc Anarchy's Children nu verkrijgbaar
1

Reacties op: LawBreakers wordt geen free-to-play game

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 18 maart 2016 10:29
    Welke kleurrijke shooters dan? Ben nog steeds op zoek naar een degelijke vervanger van Tactical Ops en later Battlefield Heroes, Dirty bomb komt een beetje in de buurt, maar helaas nog steeds niet zo leuk als TO of BH.. :'(

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.