Late XBLA-release Quarrel schuld van uitgevers | Gamer.nl

Late XBLA-release Quarrel schuld van uitgevers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Om jullie een idee te geven van de moeite die het heeft gekost: laten we zeggen dat het spel werd afgewezen door bijna elke uitgever ter wereld. Soms twee keer en af en toe zelfs drie keer." Volgens Denki was dit niet omdat het spel kwalitatief niet goed genoeg was: "Bijna zonder uitzondering vond elk acquisitieteam waaraan we het spel toonden het een zekere hit, net zoals wijzelf."

"De problemen begonnen toen zij het spel doorspeelden naar de financiële- en marketingteams, bekend bekend als 'de industrie'", aldus Denki, dat vervolgens een aantal van de redenen noemt die het te horen kreeg voor waarom het spel werd afgewezen, zoals 'Dit spel klopt van geen kanten, hoe kan ik nu winnen met 3 letters als mijn tegenstander er 8 heeft' en 'Het ziet eruit als een kindergame, maar het is veel te moeilijk voor kinderen'. Quarrel is inmiddels verschenen voor XBLA en kwam eerder al uit voor iOS.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou