Larry-bedenker: 'Games zijn niet grappig meer' | Gamer.nl

Larry-bedenker: 'Games zijn niet grappig meer' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Lowe wijt het gebrek aan grappige games toe aan de ondergang van kla ieke adventuregames, zoals zijn eigen Larry-serie en de Monkey Island-reeks. "Binnen een jaar werd de ontwikkeling van adventuregames grotendeels stopgezet. En daarmee verdween ook de humor", aldus Lowe.

Volgens Lowe werd de behoefte aan puzzels in games ook minder, omdat het besturing ysteem waarom spelers hun games speelden steeds toegankelijker werd. "Toen de meerderheid eindelijk computers had, draaiden deze Windows. Ze hoefden geen besturing ysteempuzzels op te lo en, of konden dit niet. En ze wilden ook geen puzzels in spellen oplo en."

Kickstarter

Lowe vindt dat het tijd is voor een verandering, hij werkt op dit moment aan een remake van de eerste Larry en hoopt ook de andere delen van een nieuwe versie te kunnen voorzien. De serie wil hij nieuw leven inblazen via crowdfundingwebsite Kickstarter. "Ik zie (een verandering) komen, dankzij de 'Kickstarter-lente'. Twee van mijn favoriete ontwikkelaars, Tim Schafer en Ron Gilbert, gaven het startschot, toen zij aankondigden dat ze een nieuwe humoristische game wilen maken."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou