Play Magazine heeft als eerste ter wereld een preview van Tomb Raider: Underworld afgedrukt, de nieuwste game in de Tomb Raider-reeks die al aan het licht kwam doordat Eidos de merknaam deponeerde. Het spel wordt opnieuw ontwikkeld door Crystal Dynamics, dat ook de laatste twee Tomb Raider-games maakte, en zal in 2008 verschijnen voor PS3, Xbox 360 en PC.

Waar Lara in voorgaande Tomb Raider-games ondanks haar hevige avonturen altijd de schoonheid zelve bleef, zal ze in Tomb Raider: Underworld eindelijk lekker 'dirty' worden. Door modder en stof zal ze smerig worden, maar door de regen wordt de vunzigheid ook weer van haar afgespoeld. Het is zelfs zo dat ze alleen vies wordt op de plekjes die in aanraking komen met de modder. Bijvoorbeeld als ze in de modder knielt, dan zullen alleen haar voeten en knieën onder de bruine drab zitten.

Visueel belooft Tomb Raider: Underworld een grote stap voorwaarts te maken, mede dankzij een nieuw belichtingsmodel waarbij dynamic lighting en lightmaps met elkaar worden gecombineerd om tot een optimaal effect te komen. Ook is er dit keer extra veel werk gestopt in de motion capture, om er zo voor te zorgen dat de bewegingen van Lara natuurlijker zijn dan ooit tevoren.