Lara Croft and the Guardian of Light komt op 18 augustus uit op Xbox Live Arcade als onderdeel van de Summer of Arcade promotie, wat inhoudt dat er in de zomermaanden iedere week een grote titel op XBLA verschijnt. Het spel kost 1200 Microsoft punten. Crystal Dynamics hoopt de PlayStation 3- en PC-versies van het spel meteen na het einde van de exclusieve periode uit te kunnen brengen. De ontwikkelaar heeft voor deze twee platformen een lanceerdatum neergelegd, die zij over "zeven tot tien dagen" bekend hopen te kunnen maken.

In Lara Croft and the Guardian of Light speelt de speler met Lara of een tweeduizend jaar oude Maya-krijger genaamd Totec. Zij moeten samenwerken om de kwade geest Xolotl te stoppen en de Mirror of Smoke terug te winnen. Het spel heeft anders dan zijn voorgangers een isometrisch perspectief.

Summer of Arcade begint op 21 juli met de lancering van LIMBO. In de weken daarna volgen Hydro Thunder Hurricane, Castlevania: Harmony of Despair en Monday Night Combat. Summer of Arcade sluit af met de lancering van Lara Croft and the Guardian of Light op 18 augustus.