Nieuws
Tomb Raider

Lara Croft-tentoonstelling komt naar Storyworld-museum in Groningen

Diverse andere vieringen rondom de franchise aangekondigd

Geschreven door Michel Musters op
In 2022 wordt er een tentoonstelling rondom Lara Croft gehouden in het Storyworld-museum in Groningen.

De Tomb Raider-games, waarin Lara Croft de hoofdrol speelt, bestaan 25 jaar en uitgever Square Enix heeft diverse manieren waarop dat jubileum gevierd wordt aangekondigd. Eén daarvan is 'The World of Lara Croft', een tentoonstelling in Groningen.

In deze tentoonstelling wordt gekeken naar de complete reeks, die in 1996 begon en de afgelopen jaren met een recente Survival-trilogie nieuw leven in werd geblazen. Er zijn ontwerpen van de games te zien, details over de ontwikkeling en er wordt een blik op uitgekomen merchandise rondom de heldin geworpen. De tentoonstelling moet ergens volgend jaar gehouden worden.

In Londen wordt overigens ook een Tomb Raider-ervaring neergezet: daar moet volgend jaar Tomb Raider: The Live Experience openen. Hierin kunnen bezoekers samenwerken om zich een weg te banen uit een realistisch Tomb Raider-avontuur.

Square Enix gaf ook aan dat de ontwikkeling van de animatieserie gebaseerd op Tomb Raider nog altijd gestaag doorgaat. De serie werd begin dit jaar aangekondigd en moet op een nog onbekend moment op Netflix verschijnen. De serie volgt de gebeurtenissen van de drie recente Tomb Raider-games op en wordt gemaakt door Powerhouse Animation, de studio achter series als Castlevania.

Diverse Tomb Raider-games zijn nu ook met korting te koop om het jubileum van de reeks te vieren. Kortingen lopen op tot 89 procent van de oorspronkelijke prijs en kunnen in de diverse digitale winkels gevonden worden. Amazon Prime-leden kunnen Rise of the Tomb Raider voor pc tussen 1 en 14 november gratis binnenhalen.

Verder heeft Square Enix 25.000 dollar gedoneerd aan he International Rescue Committee. Ook werd er 20.000 dollar gedoneerd in naam van Camilla Luddington aan Women for Women International. Luddington vervulde de rol van Lara Croft in het in 2013 verschenen Tomb Raider en de twee vervolgen. Diverse artiesten hebben daarnaast nieuwe versies gemaakt van iconische Tomb Raider-box-art. Aan het eind van het jaar kunnen vijftien fysieke prints van de artwork gekocht worden via de Square Enix Store, waarbij de opbrengsten naar Girls Make Games gaan. Hier zijn al enkele voorbeelden te zien.

Square Enix kondigde ook aan dat de spin-off-games Lara Croft and the Guardian of Light en Lara Croft and the Temple of Osiris in 2022 naar Nintendo Switch komen. Lees daar hier meer over.

Om te vieren dat Tomb Raider en Lara Croft 25 jaar bestaan, is er vandaag een uitgebreid artikel over de heldin verschenen op Gamer.nl. Lees dat artikel hier.

Dit artikel delen:

Lees meer

Riders Republic is nu verkrijgbaar Weird West uitgesteld naar 11 januari 2022
3

Reacties op: Lara Croft-tentoonstelling komt naar Storyworld-museum in Groningen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Rainking

  • 29 oktober 2021 16:39
  Wanneer gaan we!?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • brushaway

  • 30 oktober 2021 02:27
  @Rainking er is hier geen we

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Rainking

  • 30 oktober 2021 12:01
  @brushaway
  Ah, jammer… #sad

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.