GamesIndustry.biz heeft een artikel over games die gepland staan voor Kerstmis maar waar ze op de ECTS duidelijk van zagen of te horen kregen dat ze deze releasedate niet zullen gaan halen. Zo zal The Getaway wederom naar achteren verschuiven en wel naar januari 2003, wel een kleine verassing aangezien het spel inmiddels al zo ontzettend lang in ontwikkeling is dat je toch wel een keer zou verwachten dat het einde in zicht is. Het zou ook goed kunnen dat men ruim na de release van Vice City wil zitten zodat deze twee toppers elkaar niet in het vaarwater zitten.

Een andere opvallende game die deze kerst waarschijnlijk niet gaat halen is Tomb Raider: The Angel of Darkness. De versie die op de ECTS te zien was zat namelijk nog dusdanig vol bugs, fouten en grafische glitches dat het erg onwaarschijnlijk is dat dit spel op de geplande datum in november op de schappen zal liggen. Maar EIDOS houdt nog stellig vast aan een releasedate want ze kunnen nodig een hitgame gebruiken. Hopelijk begaan ze met The Angel of Darkness niet dezelfde fout als met Project IGI dat ook te vroeg op de markt werd gegooid waardoor een aantal belangrijke features uit het spel ontbraken. But just a few short minutes in the company of Ms Croft gave the impression of a game that is several months away from completion, with massive issues over the control system, the camera and a host of major niggles.

We're keeping our fingers, toes and eyebrow hairs crossed that we're horribly wrong, and that somehow Core will be working 96 hour days to get the game in the bag for November, but quite honestly we'll eat our own head if this game comes out before Spring 2003. Ook de Europese versie van Devil May Cry 2 zal de kerst niet halen en ze zullen in de donkere dagen dus een andere game moeten zoeken waarmee we lekker kunnen griezelen. Tenslotte zal de PC versie van The Lords of the Rings van EA de Kerst niet halen, maar dat is ook niet echt verbazingwekkend en het spel is überhaupt nog niet officieel aangekondigd voor dit platform. Zelf zou ik graag een deel van mijn geld willen zetten op het feit dat Duke Nukem Forever de kerst niet haalt. Of was dat al bekend? Lees het hele bericht hier. Met dank aan insider voor het melden van dit nieuws.