Daarmee heeft Call of Duty: Black Ops gezorgd voor de grootste lancering van een entertainmentproduct ooit, een record dat voorheen op naam stond van Modern Warfare 2. Op zijn eerste verkoopdag is Black Ops in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten 5,6 miljoen keer verkocht, dat is 900.000 meer dan het vorige deel. De game heeft in die landen daarmee ongeveer 263 miljoen euro opgeleverd, tegenover 226 miljoen vorig jaar. Cijfers van andere markten dan de Amerikaanse en de Britse ontbreken vooralsnog.

"Er is nog nooit een entertainmentfranchise geweest die twee jaren achtereen lanceringsrecords heeft gevestigd en we zijn goed op weg om het verkooprecord van 401 miljoen euro dat we vorig jaar in vijf dagen hebben behaald, te verbreken", vertelt Activision's CEO Bobby Kotick.

"Het succes van de game onderstreept de aantrekkingskracht van het merk in onze moderne cultuur. Call of Duty: Black Ops is de beste game die Treyarch ooit heeft gemaakt en legt de lat voor online gameplay hoger door de meest diepgaande en meest intense Call of Duty-ervaring ooit te maken."

Uitbreiden

Kotick benadrukt dat Activision toegewijd is aan het verder uitbreiden van de populaire gameserie. "De Call of Duty-franchise heeft meer dan 25 miljoen spelers wereldwijd die verantwoordelijk zijn voor miljarden uren aan online gameplay, en wij leggen ons toe op het ondersteunen van deze spelers met nieuwe content en features op een frequentere en meer reguliere basis."

Kotick verwijst hiermee onder andere naar de belofte dat Black Ops meerdere downloadbare contentpakketten zal krijgen. Ook heeft Activision eerder al aangegeven de Call of Duty-serie te willen uitbreiden met andere games. Zo zouden zowel Modern Warfare-studio Infinity Ward als Sledgehammer Games bezig zijn met een nieuwe game. Sledgehammer zou volgens de laatste geruchten werken aan een sciencefictiongame in de Call of Duty-franchise.