[NWG]NokNok schrijft:"VolenLAN is een LAN-party voor een goed doel nl. voor de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam. Dit is voor zover ik weet de 1e LAN voor een goed doel en is daarom uniek in Nederland "Het organiseren van VolenLAN begon eigenlijk heel klein. Het is dus een beetje uit de hand gelopen.

Enkele Volendammers spelen vaak op internet het spel Counter-Strike. Die kwamen per toeval bij de NWG-clan terecht. Vaak werden we uitgenodigd om een LAN-party bij te wonen bij de NWG'ers thuis of om met hen mee te gaan naar een grote party zoals die laatst in Oirschot. Op zo'n LAN-party worden meestal heel veel spellen gespeeld en bestanden uitgewisseld. Die parties vonden meestal in Brabant enz plaats. Dit ligt niet echt dichtbij Volendam, dus dachten we: "Waarom laten we hen niet eens naar Volendam komen". Dit plan werd enthousiast ontvangen en de planning was dat er zo'n 35 man zouden komen.

NWG had echter ook al het plan om zelf zo'n grote LAN-party te gaan organiseren voor zo'n 150 man.

Dus toen werd het een combinatie van die twee ideeen.

Mede dankzij de Pius X organisatie en vele lokale en nationale sponsors is het mogelijk om F20,-- van de F25,-- entree aan Giro 800 te schenken. Zelfs op dit moment zijn er nog onderhandelingen en aanvragen gaande om geld binnen te halen voor het goede doel.

Onze pagina is te vinden op www.volenlan.nl Wij hopen dat het een groot succes wordt en dat we een behoorlijk bedrag op Giro 800 over kunnen maken. En waar het ons vooral om gaat is de gezelligheid, maar dat gaat wel lukken met zoveel enthousiaste mensen.Voor meer info over deze bijzondere LAN party kan je naar de pagina http://www.volenlan.nl