Volgens onderzoeksbureau NPD Data, dat maandelijks verkoopcijfers van consoles en games in de Verenigde Staten bekendmaakt, verkocht Alan Wake in de eerste week na de lancering 145 duizend keer. Desondanks zegt Hakkinen tevreden te zijn over de game. "Over het algemeen zijn we heel tevreden over de ontvangst van Alan Wake, zowel onder de pers als fans. Mensen complimenteren in de eerste plaats het verhaal, maar houden van de personages, het vechten, en natuurlijk de omgeving."

Groeiende interesse

Hakkinen zegt dat de lage verkoopcijfers van Alan Wake zijn te wijten aan hevige concurrentie tijdens de lanceerperiode van het spel. Hij zegt echter dat Alan Wake na de lancering te maken heeft met "een groeiende interesse", en dat de serie "benen heeft" om verder te gaan. "Deze frisse lucht voor games lijkt nu in ons voordeel te werken, aangezien diegene die al van Wake genoten hebben duidelijk geïnspireerd zijn om meer over de game te praten en hun vrienden te vertellen het ook te proberen", zegt Hakkinen. Volgens hem is mond-tot-mondreclame erg belangrijk voor Alan Wake.

Alan Wake is een psychologische actie-thriller voor de Xbox 360. In de game nemen spelers controle over Alan Wake, een schrijver die het mysterie achter de verdwijning van zijn vrouw moet ontrafelen tijdens een vakantie in het dorpje Bright Falls.