Inmiddels hebben we op de redactie al vele uren gestoken in het spelen met de PlayStation 4 en zijn we enorm blij dat nu ook de rest van Europa met het apparaat aan de slag mag. We kunnen niet wachten om te lezen wat jullie ervaringen zijn met Sony’s gloednieuwe console. Ons oordeel verscheen eerder deze week en kun je hier nog eens rustig teruglezen. En hoewel de PlayStation 4 nu officieel verkrijgbaar is in Europa, is dit nog niet overal ter wereld het geval. In Japan, Sony’s thuisbasis, moet er namelijk nog een aantal maanden gewacht worden. We bespraken de achterliggende redenen voor deze vertraging onlangs in dit artikel.

Update al beschikbaar

Voor de mensen die de PlayStation 4 vandaag aanschaffen is het handig om te weten dat de firmwareupdate 1.51 inmiddels al te downloaden is vanaf Sony’s officiële website. Sony maakte verder ook bekend dat bepaalde PlayStation Network-features de komende dagen niet beschikbaar zullen zijn om een zo vlekkeloos mogelijke lancering te bewerkstelligen. Het gaat hierbij om de ‘what’s new’-optie en de Content Information Screen.

Wel meteen beschikbaar tijdens de lancering zijn zes entertainmentapps. Dit zijn Music Unlimited, IGN, VidZone, Netflix, NOS Sport en Ximon. Opvallende afwezige in de lijst is Sony’s eigen Video Unlimited-service. Het is nog niet bekend wanneer deze app wordt gelanceerd. Ook opvallend afwezig tijdens de lancering van de PlayStation 4 zijn de games Blacklight Retribution en Flow. Volgens Sony Computer Entertainment Europe verschijnen ze “ergens volgende week”. Een reden voor het uitstel is niet genoemd.

Als laatst nog een advies voor mensen die zowel geïnteresseerd zijn de PlayStation 4 als PlayStation Vita. Volgens retailwebsite MCV zou er in december een mogelijke bundel met de PlayStation Vita kunnen verschijnen.

Tot slot willen we hier nog even vermelden dat we druk bezig zijn met het recenseren van de resterende games. Killzone: Shadow Fall hoort daar bijvoorbeeld bij: voor die game moeten we de multiplayer uitgebreid hebben kunnen testen. Ook Need For Speed: Rivals komt er bijvoorbeeld nog aan en ook bekijken we nog de PS4-versie van Assassin's Creed IV: Black Flag. Deze en meer recensies kun je de komende tijd op Gamer.nl verwachten.

Wil je alles nog een keer rustig teruglezen? Bezoek dan gerust het PlayStation 4 lanceringsdossier.