Nieuws
Total War: Three Kingdoms

Laatste Total War: Three Kingdoms-patch levert kritiek op

Game wordt op Steam 'gereviewbombed'

Geschreven door Michel Musters op
De laatste patch die voor Total Wars: Three Kingdoms is uitgekomen, levert op Steam kritische reviews voor de game op.

Vorige week maakte Creative Assembly bekend dat het team achter Three Kingdoms na de meest recentelijk uitgekomen update stopt met het ondersteunen van de game en begint aan de ontwikkeling van een vervolg.

Hoewel dat op zichzelf geen ongebruikelijke situatie is, liep de kritiek op de ontwikkelaar en de game met de komst van patch 1.7.1 hoog op. Hoewel de patch veel problemen met de game die door fans zijn aangekaart oplost, bevat het niet alle beloofde content.

Creative Assembly beloofde na de release van de game onder andere de map uit te breiden. Hoewel Mount Song en de Hulao-pass met de update zijn verplaatst en nu topografisch gezien op de correcte plek staan, ging dit niet gepaard met een beloofde uitbreiding van de map. 

De game wordt nu 'gereviewbombed' op Steam. De recente recensies zijn 'overweldigend negatief'. Of er genoeg negatieve recensies binnenkomen om de algemene gebruikersscore verder omlaag te halen, valt nog te bezien.

Total War Three Kingdoms

Dit artikel delen:

Lees meer

'Nieuw Nintendo Switch-model wordt donderdag onthuld' Far Cry 6 is volgens Ubisoft toch wel politiek geladen
7

Reacties op: Laatste Total War: Three Kingdoms-patch levert kritiek op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Krytuun

  • 1 juni 2021 12:29
  Dit laat maar weer eens zien wat voor mensen gamers soms kunnen zijn.
  Deze game had altijd een onwijs goede reputatie, het is een zeer uitgebreid spel met UREN speel plezier. Ik heb onwijs veel uren in verschillende campagnes gestoken en heb me geen seconde verveeld.

  De reviewbombers zijn van het kaliber entiteld, en claimen het RECHT te hebben op wat zij hoopte/verwachtte. Als de game nou echt onaf zou zijn, oke. Maar het spel bied zo ontzettend veel. Nu zijn mensen pissed omdat "the northern expansion ons was beloofd".

  Ik heb (wellicht niet voldoende, dat kan) verschillende pagina's er op na gelezen, en nergens doet Creative Assembly een belofte. Ze geven aan dat het "wellicht in toekomstige DLC zou kunnen komen" maar nergens wordt concreet gezegd: dit zullen jullie later kunnen verwachten.

  Daarnaast heeft elke Total War game van de laatste 10 jaar een support gehad van 1 tot 2 jaar.
  Three Kingdoms heeft nu net iets meer dan 2 jaar support gehad, en daarmee willen de ontwikkelaars zich richten op een vervolg deel dat (zover ik begreep) geïntegreerd zal worden binnen de Three Kingdsoms serie.

  Totaal niks mis mee, gamers klagen toch ook niet dat je straks Breath of the Wild 2 moet kopen terwijl ze dit liever als expansion hadden gehad? Hetzelfde kan je ook zeggen over Call of Duty waar elk jaar een nieuw deel van verschijnt, NADAT je een jaar lang voor je season pass hebt betaald of bergen geld uit hebt gegeven aan micro aankopen?

  Total War Three Kingdoms is een onwijs goede game, en ik laat dat handje vol (5000) azijnzeikers dat niet verpesten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  HunterSeeker

  • 1 juni 2021 13:48
  @Krytuun over Call of Duty heb je het mis (iig met de laatste 2 versies), battlepass kan je gratis claimen, elke periode weer. verder zijn de micro's vooral uiterlijk en is alles te unlocken door te spelen.

  Ik snap wat je wil zeggen alleen klopt het met deze game niet helemaal ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 1 juni 2021 15:22
  @HunterSeeker Klopt! Wat ik bedoelde is echter: je geeft geld uit aan stuff in een game, vervolg komt, en je begint weer van 0. Je kan niets van je gekochte dingen meenemen. Dit gebeurd bij CoD elk jaar opnieuw, en tot 2 games terug was dit elke jaar het geval met de season pass.

  Total War Three Kingdoms staat als een huis en biedt enorm veel. Zelfs al komt er een nieuw deel, dan kan je deze game alsnog blijven spelen en zal je niet het gevoel hebben dat je iets te kort komt.

  Als de methode van Warhammer wordt gevolgd, kun je straks de games met elkaar integreren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tad

  • 2 juni 2021 00:57
  @Krytuun Het had een nogal slechte reputatie in sommige cirkels, vooral rond de launch, vooral rond de cirkels van de wat oudere fans. Het bouw systeem, tekort aan Agents, nieuwe recruit systeem en de pacing van de battles vielen nogal hard tegen bij veel mensen. Sommige kritischere youtubers besloten maar niets te zeggen als ze niets aardigs hadden om te zeggen uit angst weer op een blacklist te komen.
  Al zal niemand ontkennen dat de diplomatie de beste van de series is, het een periode benaderd waar mensen al een tijd om hadden gevraagd (al kregen ze een meer fantasy versie en was het meer om de Chinese markt binnen te dringen dan voor oudere fans) en het weer eens iets nieuws probeert, voor beter en slechter.

  Het was niet zo'n onwijs goede game voor iedereen, maar geen enkele game is onwijs goed voor iedereen. Al ben ik het er zeker mee eens dat de review bombing enorm zwak is. Al helemaal dat het door lekte naar de Total Warhammer games. Ze kunnen CA niet reviewen voor hun opgeven op een spel waar ze meer van konden verwachten, puur om dan te horen dat ze Nog een spel in Exact dezelfde setting gaan maken maar niet uitleggen wat er anders aan gaat worden, dus dan gooien ze hun frustratie in het rond..

  Daarnaast heeft Rome 2 een stuk of 5 jaar nog support gehad.

  Ik begrijp de frustratie. Het is minder 'Klagen dat je Breath of the Wild 2 moet kopen' en meer 'Je moet Breath of the Wild 1 opnieuw kopen maar je weet niet hoe het anders gaat worden', maar review bombing zoals dit is wel een tikje onterecht

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 3 juni 2021 10:53
  @Tad Uit jouw reactie maak ik op dat je een Total War veteraan bent, je punten zijn wel begrijpelijk vanuit dat perspectief.

  Ik ga zelf terug naar Shogun, Rome 1, daarna een tijdje niks, Shogun 2 en Rome 2. Vooral Rome 2 was voor mij een teleurstelling omdat deze voor mij gewoon niet draaide. Enkel crashes en nog geen game af kunnen maken.

  Ik heb inderdaad mijn "reputatie" argument gebaseerd op reviews op zowel steam als verschillende websites. Wat ik (tot 1 week terug) begreep van de meeste, was dat dit een van de diepste delen was. Jij beaamd dat ook mbt diplomatiek, maar gaf aan dat dit niet het geval was bij de slagvelden.

  Mijn ervaring reikt zoals gezegd (waarschijnlijk) niet zo ver als dat van jouw. Echter, ik heb mij altijd enorm vermaakt en heb het zelf nooit als traag ervaren.

  We zijn het in ieder geval eens dat het Review-bomben gewoon fout is.

  Dank voor je reactie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tad

  • 3 juni 2021 19:10
  @Krytuun Het is ook goed om te horen wanneer iemand ergens van geniet, natuurlijk, en 3 Kingdoms is since launch verbeterd, een beetje zoals Rome 2 maar niet zo'n hevige facelift als Rome 2, waar mensen misschien op hoopte.

  Insgelijks betreffend de reactie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Fredjansma

  • 1 juni 2021 13:17
  Helaas verbaast dit niet. Er zijn eenmaal mensen die van zuur zijn hun levensstijl hebben gemaakt. Ik ben van mening dat je deze mensen nooit tevreden kan en zal maken. En dat moet jij als persoon ook helemaal niet willen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.