De Amerikaanse uitgever en ontwikkelaar Midway is de laatste jaren een beetje in een neerwaartste spiraal terecht gekomen. De kwaliteit van de games die men het afgelopen jaar op de markt bracht, was bedroevend laag voor de firma die ons ooit klassiekers als Joust, Rampart en Mortal Kombat bezorgde. Maar onlangs gooide men het roer volledig om. Minder, maar betere games, werd het nieuwe motto. En dit lijkt haar vruchten af te gaan werpen.

Zo lijkt het binnenkort te verschijnen The Suffering een dijk van een titel te gaan worden en ook Psi-Ops, dat later deze zomer op de markt komt, ziet er erg interessant uit. In dit spel draait alles om de zogeheten Psi-Powers, krachten die de hoofdpersoon met zijn gedachten kan bewerkstelligen. Wat dacht je van het op afstand besturen van objecten, de gedachten van de tegenstander lezen en zelfs overnemen, of door muren heen kijken? Leuk is dat je deze krachten op verschillende manieren kan gebruiken, wat erg veel gameplaymogelijkheden met zich mee brengt. Zo kan je een object optillen terwijl je er zelf op staat, om zo over een afgrond heen te vliegen.

Op de nieuw gelanceerde en mooi vormgegeven officiële website kan je alvast kennis maken met deze magische krachten in de vorm van korte filmpjes. Ook zijn de locaties die je in het spel zult bezoeken middels een aantal screenshots te bekijken. Verder vind je er de nodige concept art, wallpapers en trailers. Binnenkort zal er ook nog een speciaal trainingsonderdeel aan de site worden toegevoegd - benieuwd wat dat in zal gaan houden.