Cyberpunk 2077 verschijnt wellicht in 2020 | Gamer.nl

Cyberpunk 2077 verschijnt wellicht in 2020 | Gamer.nl

Ontwerper van het bordspel href="http://cyberpunk.wikia.com/wiki/Cyberpunk_2020">Cyberpunk 2020</a>, Mike Pondsmith, laat weten dat Cyberpunk 2077 nog even op zich laat wachten. Ontwikkelaar CD Projekt Red belooft dat de game gemaakt is voor de huidige generatie consoles.

Cyberpunk 2077 is gebaseerd op het bordspel Cyberpunk 2020. Het rpg-bordspel kwam uit in 1990 en speelt zich af in een fictionele wereld die in het jaar 2020. Net als in de videogame bevindt de speler zich in de stad genaamd Night City.

Mike Pondsmith, ontwerper van het bordspel, werkt samen met CD Projekt Red om zijn bordspel tot leven te wekken in de vorm van een videogame. Hij zegt:Ik heb dertig jaar gewacht om hier te komen en het was het waard. Jullie kunnen ook nog wel een paar jaar wachten; het is het wachten waard."

Dat de game waarschijnlijk in 2020 uitkomt is geen toeval. Het is niet ondenkbaar dat de makers het mooi vinden om het op Cyberpunk 2020-gebaseerde spel in 2020 uit te laten komen. De designer vertelt echter wel in een Reddit-post dat er nog geen officiële releasedatum is.

Huidige generatie

CD Projekt Red weerlegt geruchten dat Cyberpunk 2077 voor de volgende generatie consoles wordt gemaakt. Sommige fans dachten dat de PlayStation 4 en Xbox One niet krachtig genoeg zouden zijn voor de indrukwekkende graphics. CD Projekt Red laat weten dat dit niet klopt en dat de game is bedoeld voor de huidige generatie consoles.

In een interview met Game Informer vertelt quest designer Patrick Mills:
“Ik heb dat meerdere mensen horen zeggen. Toch richten we ons op de huidige generatie consoles. We richten ons op Xbox One, PlayStation 4, en natuurlijk ook pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou