Nieuws

Laagste jaaromzet voor Capcom sinds 2004

Omzet 37,1 procent gedaald ten opzichte van fiscaal 2014

Geschreven door Marcel Vroegrijk op
De netto-omzet van Capcom kwam het afgelopen fiscale jaar uit op ruim 64 miljard yen, omgerekend bijna 476 miljoen euro. Dat is de laagste jaaromzet sinds 2004.

Toen bedroeg de omzet bijna 53 miljard yen.  De inkomsten in fiscaal 2015, dat liep van 1 april 2014 tot en met 31 maart 2015, daalden bovendien met 37,1 procent ten opzichte van fiscaal 2014. De nettowinst steeg wel van 3,44 miljard yen naar 6,61 miljard, ruim 49 miljoen euro.

Capcom wijt de teruglopende omzet aan een gebrek aan grote releases afgelopen boekjaar, zowel in de console- als mobiele markt. Ook de Pachinko- en arcadedivisie presteerden minder dan gehoopt.

De uitgever hoopt de komende jaren weer een omzetgroei te realiseren dankzij enkele grote titels en een toenemende focus op digitale verkopen. Ook moeten de ontwikkelingskosten worden teruggedrongen en titels sneller worden uitgebracht. Voor komend fiscaal jaar heeft Capcom onder meer Dragons Dogma Online gepland.

Bron: Capcom

Dit artikel delen:

Lees meer

Livestream: Gamer.nl speelt om 14:00 uur Project Cars PS4-versie The Talos Principle krijgt mogelijk fysieke release
1

Reacties op: Laagste jaaromzet voor Capcom sinds 2004

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Solowo

    • 8 mei 2015 20:34
    Ik denk dat als er wat meer naar de fans geluisterd zou worden, er ook meer omzet gemaakt zou worden… Ik zal de open deur maar intrappen… Megaman bijvoorbeeld

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.