In een recent artikel van de LA Times is journaliste Nicole LaPorte van mening dat verhalen en dialogen in games te zwak zijn om in succesvolle films om te vormen. In haar artikel kijkt ze vooruit naar dit filmjaar en zegt ze dat het verkeerd is er van uit te gaan dat games net zo inspirerend zijn als bijvoorbeeld strips, alleen maar omdat mensen er veel tijd aan besteden.

"Hollywood kan niet winnen met videogames. 13-jarige jongetjes spenderen uren aan het neerknallen van kometen of het jatten van virtuele auto's, dus films gebaseerd op videogames lijken de logische volgende stap na de comic-naar-film gekte." LaPorte legt hier de nadruk op 'lijken', omdat ze van mening is dat dit dus geen kwaliteitsfilms oplevert.

"Scriptschrijver Josh Olson, die het Halo-script aan het herschrijven was voordat de film uit elkaar viel, zegt dat videogames doelloze cirkels bevatten. Je gaat naar A, schiet monsters neer, dan naar B, en je doet het opnieuw", aldus Nicole LaPorte.

Ze concludeert: "Blijf weg van de videogames. De zwakke verhalende inhoud van dit medium vertalen naar films is niet zo succesvol als het vertalen van een strip naar film." Nicole, we snappen ergens wel wat je bedoelt. Games zijn vaak op andere punten gericht waarin ze sterker zijn dan films, zoals interactie. Maar wellicht dat een geweldige film gebaseerd op een videogame simpelweg nog niet gemaakt is omdat de juiste regisseur er nog niet aan begonnen is?