Eind dit jaar hoopt Atari met het door Eden Studios ontwikkelde Kya: Dark Lineage een originele topper af te leveren in het platform/actiegenre. GameSpy kreeg de kans bij de ontwikkelaars langs te gaan en was aangenaam verrast door deze game en diens gevarieerde gameplay. Men benadrukt dan ook dat Kya: Dark Lineage meer is dan zomaar een platformer.

En zitten namelijk vele gameplay-stijlen in het spel verweven, variërend van gevechten met bullet-time effecten en matrix achtige moves, tot aan razende snelheid naar beneden glijden langs stijle hellingen vol opstakels en gaten, waardoor de game meer de gameplay van een racegame krijgt.

Alle gameplaystijlen komen 'on the fly' aan bod en zitten dus verweven in een grote, interactieve wereld welke, net als in Jak & Daxter, tijdens het spelen ingeladen wordt. De engine die gebruikt wordt haalt alles uit je PlayStation 2 en kan zo'n 14 miljoen polygonen aan 60 beelden per seconde renderen. Grafisch is de game alvast mooi ontworpen met een originele artistieke stijl. Lees zelf de preview en raak ook onder de indruk van deze gevarieerde game. Atari hoopt Kya: Dark Lineage in de herfst op de markt te brengen.