Enemy Territory: Quake Wars is een volledig product dat gebruik maakt van de Doom 3 engine voorzien van de nieuwe MegaTexture rendertechnologie. Deze technolgie zorgt ervoor dat gigantische landschappen zonder problemen kunnen worden weergegeven. Het spel wordt ontwikkeld door Splash Damage, de ontwikkelaar van Wolfenstein: Enemy Territory, onder het toeziend oog van id Software.

Het spel voert de speler terug naar waar het verhaal van Quake begon: de invasie van de Strogg op Aarde. Jij bent een soldaat en zult tegen alien scum mogen vechten. Quake Wars belooft grootschalige oorlogsvoerig waarin teamplay centraal staan en ook voertuigen om de hoek komen kijken. Teams kunnen zelfs hun eigen basissen en verdedigingssystemen uit de grond stampen, waaronder afweergeschut en een radarsysteem.

Je kunt echter ook met de Strogg spelen, om eens een ervaring rijker te worden als buitenaards wezen. Voor beide teams zullen er ook behoorlijk wat voertuigen zijn om mee rond te racen over de enorme landschappen, Enemy Territory: Quake Wars belooft heel veel moois en zal hopelijk een sterke multiplayer-ervaring bieden. Aanschouw alvast de twee nieuwe screenshots die vandaag hun weg naar het web vonden.