Kwartaalverlies THQ komt vooral door uDraw | Gamer.nl

Kwartaalverlies THQ komt vooral door uDraw | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De verkopen bedroegen in het afgelopen kwartaal, dat liep van oktober tot en met december 2011, 232,6 miljoen euro, ten opzichte van 239,6 miljoen euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het verlies bedraagt 42,6 miljoen euro, vergeleken met 11,3 miljoen euro in het vierde kwartaal van kalenderjaar 2010.

De omzet lag ruim 76 miljoen euro lager dan werd voorspeld. Dit komt door de teleurstellende verkoop van kindergames, familiegames, casual games en vooral uDraw en bijbehorende software. "Om het in context te zetten, de omzet van afgelopen kwartaal was verdubbeld zonder uDraw", aldus Paul J. Pucino, CFO van THQ.

De uitgever maakte eerder al bekend zich minder te richten op kindergames en core-gamers meer te gaan bedienen. "Het succes van Saints Row en WWE geeft ons vertrouwen in de toekomst", vertelde CEO Brian Farrell. De lancering van Saints Row: The Third was de meest succesvolle lancering van een THQ-game ooit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou