Kwart van verkochte Ubisoft-games is voor pc | Gamer.nl

Kwart van verkochte Ubisoft-games is voor pc | Gamer.nl

Bijna een kwart van alle spellen die Ubisoft het afgelopen kwartaal verkocht heeft, waren pc-versies. Vorig jaar was het pc-aandeel 14%. Dat heeft Ubisoft bekendgemaakt in zijn kwartaalcijfers.

Daarmee is pc het op een na populairste platform: op nummer een staan PlayStation 4-games met 27%. Daarna volgen mobiele games en spellen voor andere platforms met 14%, ten opzichte van 1% vorig jaar.

Achteruitgang
De consoles doen het minder goed dan vorig jaar: PS4-games vormden in 2014 ruim een derde van de verkochte spellen. Ook Xbox One-, PlayStation 3- en Xbox 360-spellen doen het slechter, deze zijn elk gedaald van 14 - 17% naar 11%.

Nintendo's consoles doen het wel beter dan vorig jaar: Spellen voor de Wii en Wii U vormden in 2014 slechts 1% van Ubisofts totale verkopen, dit jaar is dat gestegen naar 3%.

Digitaal
Ubisoft laat verder weten dat de verhouding tu en digitale en fysieke games flink verschoven is. Vorig jaar bestond een kwart van de verkopen uit digitale games, dit jaar is dat meer dan de helft.

In totaal was Ubisofts omzet het afgelopen kwartaal 96,6 miljoen euro. Vergeleken met vorig jaar is dat bijna 75% minder. Het bedrijf wijt dat aan het succes van Watch Dogs, dat in mei 2014 uitkwam. Hoewel Far Cry 4, A a in's Creed Unity en The Crew volgens Ubisoft nog altijd goed verkopen, had het bedrijf geen vergelijkbare hit dit jaar.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou