Al snel na het verschijnen van Overlord op de Xbox 360 vroegen fans om een vervolg. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is het niet verwonderlijk dat het Nederlandse Triumph Studios besloot om zich op een tweede Overlord te storten.

Het spel introduceert een nieuwe Overlord, waarnaar al werd gehint aan het einde van Overlord: Raising Hell. De nieuwe Overlord krijgt het aan de stok met een soort Romeins keizerrijk dat de wereld wil veroveren door alle magie ter wereld te oogsten voor zichzelf. Het spel zal verdergaan dan alleen de fantasy-wereld en dichter bij die van ons liggen. Daardoor zal de humor en de satire in het spel dichter bij huis liggen. Thema's als politiek, milieuproblematiek en dergelijke zullen zwaar geparodieerd worden. Hoewel er ook gewoon genoeg van Overlord's vertrouwde, zwarte humor in zal zitten.

In Overlord 2 vind je veel nieuwe omgevingen en landen die allen hun eigen thema zullen krijgen. Je minions zullen ook veel slimmer en destructiever zijn dan voorheen en tevens uitgerust zijn met nieuwe vaardigheden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op wolven rijden. Met een verbeterde besturing en een geheel nieuw verhaal zal het spel toegankelijker worden voor een breed publiek. Hopelijk bedoelen ze daar niet mee dat het spel stukken makkelijker wordt gemaakt. Het vervolg staat gepland voor 2009 en zal uitkomen voor PC, 360 en PS3. Codemasters zal ons tijdens de Games Convention in Leipzig meer vertellen over Overlord 2.

Update: De eerste twee screenshots van Overlord 2 hebben we ook hier voor jullie