Kunstmatige intelligentie van Google leert zelf games spelen | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

De software krijgt van te voren geen toegang tot de spelregels van de verschillende Atari-games maar leert deze door de games te observeren. Hiervoor gebruikt het programma een algoritme dat "deep neural network" wordt genoemd. Tot dusver heeft Google DeepMind het programma 49 verschillende games laten leren. De software was in 23 van de gevallen in staat de high score van profe ionele gamers te verbreken. De kunstmatige intelligentie presteert nog het best met eenvoudige games als Pinball en Breakout.

Google wil nog niets vertellen over de mogelijke toepa ingen van het programma, maar het bedrijf zegt dat de software nuttig is voor taken waarbij herhaaldelijk besli ingen genomen moeten worden. Mogelijk biedt de software in een later stadium uitkomst in het plaatsen van reclame op basis van zoekopdrachten en het zelfstandig laten rijden van auto's.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou