Binnen twee dagen worden er twee verschillende titels aangekondigd met een naam in de vorm van Pacific Blaat. Twee dagen terug kondigde Ubisoft namelijk Pacific Fighters aan en vandaag is het de beurt aan het Russische Buka om Pacific Storm te onthullen. Daar waar Pacific Fighters echter een realistische flightsim is, is Pacific Storm een RTS waarbij je de controle kan nemen over de individuele eenheden.

De setting van beide games is wel nagenoeg gelijk. Beide spellen spelen zich af rond de Stille Oceaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook in Pacific Storm zal Pearl Harbour een belangrijke rol spelen. Opvallend is dat Pacific Storm, in tegenstelling tot de meeste WW2-RTS games, wel resource management zal bevatten. Grondstoffen als ijzer, nikkel, olie en bauxiet dienen uit de grond gehaald te worden eer je een leger hebt waarmee je de tegenstander uit de weg kan ruimen.

Pacific Storm laat nog tot begin 2005 op zich wachten maar onderstaande screenshots geven je alvast een kleine indruk van het spel. Nu we binnenkort ook nog Pacific Assault, de nieuwe Medal of Honor, voor onze kiezen krijgen, denken we dat we deze regio binnenkort als onze broekzak zullen kennen.