Dr. John Parmentola, Director of Research and Laboratory Management bij het Amerikaanse leger zegt dat het leger momenteel sciencefiction werkelijkheid aan het maken is. Parmentola: "We creëren realistische holografische beelden, genereren virtuele mensen en duiken in de wereld van quantumtechnologie."

Deze technologie gaat door het leven als quantum ghost imaging. We besparen jullie de technische details, maar waar het op neer komt, is dat deze technologie het leger in staat stelt om holografische beelden te creëren van troepen en uitrusting. Op de Army Science Conference volgende maand zullen bezoekers al verwelkomd worden door een driedimensionaal holografisch beeld van een soldaat die tegen je praat.

Ze werken aan het creëren van fotorealistisch uitziende, menselijke wezens, die zelf kunnen denken, emoties hebben en praten in gelokaliseerd dialect. "Ik kan al communiceren met virtuele mensen, door ze vragen te stellen die zij vervolgens beantwoorden," zegt Parmentola.

Om de door een computer gegenereerde mensen te testen, willen Parmentola en zijn onderzoekers een paar van hun cybersoldaten loslaten in MMO's, zoals World of Warcraft en Eve Online, games die veelal worden gespeeld door duizenden supercompetitieve menselijke spelers in teams van virtuele personages, die deelnemen aan gevechten die erg lang kunnen duren.

"We willen MMO's gebruiken als experimenteel laboratorium, om te zien of de door ons gecreëerde kunstmatige intelligentie mensen er van kan overtuigen dat hun personage wordt bestuurd door een echt mens," aldus Parmentola.